Perfect houtwerk buiten en binnen
 Home » Historie

Historie

Als zonen van een timmerfabrikant groeiden Klaas en Gerard Kuin in de jaren ’50 op tussen de houtkrullen. Ze waren van jongs af bekend met het timmervak en bekleedden dan ook allebei diverse functies in de timmerindustrie en aanverwante bedrijven. Tot zij in 1979 besloten samen een nieuwe fabriek te beginnen die zich voornamelijk zou bezighouden met het ambachtelijke en veeleisender vakwerk, zoals schuiframen en restauratiewerk.

Timmerfabriek Kuin & Kuin stond op het industrieterrein in Spanbroek, op het adres Waterkant 29. De eerste jaren deden ze het kantoor en de productie met zijn tweeën. Tot op zeker moment de vraag naar hun producten groeide en de eerste medewerkers in dienst kwamen.

Na tien jaar gingen de broers ieder hun eigen weg. Gerard legde zich toe op de vastgoedmarkt, Klaas ging verder met de timmerfabriek.

Langzaam maar zeker werd het bedrijf groter. Er kwamen meer werknemers in dienst en de productie groeide gestaag. Omliggende panden werden aangekocht en er kwamen grotere, veiliger machines.

Na 20 jaar werd de locatie van de fabriek door de gemeente Spanbroek aangekocht om er een woonwijk van te maken. In feite kwam dit goed uit, omdat de onderneming intussen als het ware uit haar jasje was gegroeid. Een geschikte nieuwe locatie werd gevonden aan de Wester Boekelweg 20 in Hoogwoud, waar de fabriek met directeurswoning van de firma Steenmeijer te koop stond. Een mooie landelijke locatie met de gemoedelijke sfeer van het platteland. 

Het bedrijf was klaar voor een nieuwe fase. In de woning achter de fabriek werden de kantoren en ontvangstruimte gerealiseerd. De fabriek werd opnieuw ingericht als moderne timmerfabriek. Al snel werd de eerste CNC-gestuurde bovenfreesmachine geplaatst, een grote stap voorwaarts in de productiecapaciteit en de nauwkeurigheid van de bewerkingen. Inmiddels is het alweer gewoon dat er vier moderne CNC-bewerkingseenheden volop productie draaien.